2014/12/12

4. Rua do Raimundo

Kedves Doktor Jani, köszönöm az elismerő szavakat, remélem ma is egy fokkal jobban lettél, családod, barátaid és munkatársaid örömére. Felépülésedhez kitartást és türelmet kívánunk :)
Köszönöm mások érdeklődését is, így van értelme folytatni :) De lássuk, hol is ébredtünk Évorában ! A várfal közvetlen szomszédságában, a Rua du Raimundo elején, egy több évszázados épület falain belül, amihez egy igen kellemes kert is társult .

a kertkapu a nappali ablakából nézve
Az épület egy funkcionálisan jól kialakított belső részből áll, szinte egy labirintust képezve a kellemes lakosztályok, a közepes , variálható szobák(ilyen volt a mienk is) és az emeletes ágyak sűrű "erdejével " a diákszobák. Óriási nappali, szűk folyosók, belső udvar, egy reggelizőszoba, ahol a saját elemózsiát lehetett fogyasztani, önkiszolgáló módon , be is volt rendezve mindennel (hűtő, kávégép stb)  .
Az árakat látva a recepciós pultnál, teljesen reálisak voltak .Internet, az nem volt... nekünk ez  komoly gondokat okozott, igaz tűzoltásnak lett egy mobil net lehetőségünk. Jómagam, a hajnali nezetős lettem, míg a többiek inkább késő este használták. Szó nem volt szórakozásról, hanem munka, kapcsolattartás, információ csere ....na, és a közös blogunk  :)
Mindenhol tisztaság, reggeltől-estig volt személyzet az épületben, éjszaka nem. Kedvesen mosolyogtunk egymásra, portugál tudásunkat felhasználva napszaknak megfelelően köszöntük ....az egyetlen dolog amivel hadakoztunk az elején, majd feladtuk, az az ágyazás volt ! Meg kell hagyni, nem egy kapkodós nép a portugál, de ami szobaasszonyaink túltettek az átlagon :) Csiga lassúak, ámde igen alaposak voltak, de komolyan ! Olyan szakértelemmel hajtották a takarónk védő lepedőjét  a matrac alá (arrafelé nem divat a mi paplanhuzatunk), hogy minden este, éjszaka egy külön munka volt lefeküdni. A vége felé rájöttem, hogy először egy kis rést "tárok" fel és becsúszom a takaró alá :)
A személyzet vezetője és az adminisztrátor , mindketten hölgyek, kedvesek voltak, segítőkészek. Jól megvoltunk három hétig. ha arra járna valaki, bátran keresse fel ezt a szállást.
Igen, jól látni a medencét !! Október elején, reggelente kissé dideregve, de délben vagy délután , ha volt rá 10 percünk, úsztunk egyet :) Hárman éltünk a lehetőséggel, mi voltunk a "bevállalósak" a társaságból. A medence körül pirosló gránátalmák mosolyogtak ránk, és a kert távolabbi részében lassan sárgultak a narancsok :)
A mi szobánknak,amii tulajdonképpen 2 szobából állt :) egyetlen hátránya az volt, hogy ablakai az utcára néztek  ahol folyamatos volt a forgalom, éjjel-nappal.Szűk utca, visszhangzott ...Minden reggel,7 körül(ott ez szinte hajnalnak számít) kinéztem az ablakon és ez a kép tárult elém :
Ez lett a mi pálmánk, közös blogunkban részletesen írtam róla :) Ha kicsit ki is hajoltam ,akkor ez a csodálatos kép tárult elém:
A Rua do Raimundo :) szinte a főtérig ellátni. A"mi"utcánkban volt borbélyüzlet, népművészeti bolt, és többnyire lakások.
Ami különösen  érdekes volt, és szembetűnő : a szemetesek! Itt közösen használják, az utcán van. Ami látszik,az csak a felszín. Valójában a szemét egy föld alatti tartályba landol. Jön a szemetesautó, az egész betontetőt felemelik, és kiszippantják !
Ámde, ha jobbra fordítottam a fejem, kihajolva az ablakon, már kiláttam a nem létező várkapun, és az új városrész sejlett a távolban:)

 folyt. köv.  ,addig is...Boa noite  = jó éjszakát !

Nincsenek megjegyzések: