2015/07/21

Kézműves foglalkozás a váli református gyerekhéten

Igazán stílszerű fogadtatásban részesültünk, belépve  Farkas  Balázs lelkész és családja  szolgálati otthonába. Még az ajtódísz is szép kézműves munka volt !
 Alig raktuk ki az anyagokat már ott is voltak a gyerekek, kb. 50-en, minden hely megtelt. Kisebb  méltatlankodást okozott néha egy -egy olló vagy ecset birtoklása, de gyorsan megoldódtak a gondok.
Nagy sikere volt a szalvétatechnikának kő alapra, a legsikerültebb talán ez az alkotás lett :

A repülő labda készítésnél tolongtak, majd a sikerélmény koronázása az udvari röptetés lett. .
Az igazán türelmesek a papírrózsa készítésnél ragadtak le, szebbnél-szebb virágokat készítve a tordasi otthon önkéntes lakóival Sárival és Sanyival. A végén még házigazdánk is megcsodálta egy virág "születését" !

Lassan sikerült csak összepakolni, az időnk is lejárt már, de még mindig jöttek, hogy csak egy kicsit hadd alkossanak még !
Kellemes órákat töltöttünk a váli csapattal, ügyes gyerekekkel, kedves önkéntesekkel találkoztunk. A kellemes, élményekkel és tudással gazdagító foglalkozás közben a csemeték észre sem vették, hogy oktatóik egy része értelmi fogyatékos vagy mozgássérült felnőtt, így az integráció elve is érvényesült ezen a délutánon, úgy ahogy ennek lennie kell, észrevétlenül.
A tábor kirándulásokkal, sport és más programokkal folytatódik még a hét folyamán.


Nincsenek megjegyzések: