2015/06/01

Pihenés és alkotás a béke szigetén

Már több éves hagyománya van, hogy a "JÖVŐT NEKIK IS" Alapítvány május második felében  kis lészámú családi tábort szervez . A tábor résztvevői értelmi sérült felnőttek és szüleik.Nagy szükség van erre, hisz a többség anyagilag sem engedhetné meg magának ezt az időtöltést,sem a szervezési részét nem tudnák bonyolítani,mert a legtöbb esetben idős, beteg szülőkről van szó.
Remek lehetőség ez önkénteseinknek a kibontakozáshoz, akik váltva egymást szintén részt vesznek a táborozásban. Segítségük minden területen hasznos, de talán leginkább a közös alkotó délutánok a legkedvesebbek mindenki számára.

 Előkerülnek a hozzávalók, egyszerű, mindennapi kellékek, és ügyes kezek, fantáziával, szem előtt tartva a takarékos háziasszonyok szemléletét, és a ma egyre fontosabb újrahasznosítás gyakorlatát csodákat művelnek. Vidám hangulat, nagy nevetések, jóízű beszélgetések a teraszon, a jó levegőn, miközben száradnak a legfrissebb alkotások.

 Egymástól tanulva, nemes versengésbe is kezdenek az alkotók, akiket pillanatnyilag csak az alkotás öröme köt össze, egyébként sokfélék, korban, iskolázottságban stb. és ez mind nem akadály!
 A tábor vége felé kis házi kiállítás is létrejött, apró tárgyak, melyeknek lelkük van. Mindenki feltöltődik egy kicsit, könnyebben viseli a hétköznapok gondjait, és lényeg , hogy együtt voltak...szülők és gyermekeik...

Még egy utolsó gondolatban megemlíteném, hogy az áprilisi kerti zsongás alkalmával volt aki aggódva figyelte miként vágom lelketlenül és kíméletlenül ezen sarkát a Fecskepalota kertjének. Most, egy hónap elteltével, minden bozótba rejtett növény megmutatta szépségét és sok év óta most először a labdarózsa is virágba borult. Íme a bizonyíték !

Nincsenek megjegyzések: