2014/11/23

1.Önkéntesként Portugáliában

Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás Grundtvig Senior Activator Program – Learning for best community practices c. időskorú önkéntes projekt (13/0030-G/7015) keretében 50 év feletti önkéntesek részére nemzetközi csereprogramot valósít meg. A program célja a résztvevők nemzetközi tapasztalathoz juttatása, tapasztalatcseréje és hazai önkéntes projektekbe való integrálása. Az ÖKA több éve szervez szenior önkéntes csereprogramokat a tapasztalatok megosztása érdekében. A jelenlegi programot a portugáliai Eugénio de Almeida Alapítvánnyal  együttműködésben valósítja  meg.
Az a megtiszteltetés és szerencse ért, hogy részese vagyok ennek a csereprogramnak. Tapasztalataimról és élményeimről az elkövetkezendő hetekben itt fogok beszámolni....sok fénykép és személyes élmények.
Készült egy közös blog is,az út során látottakat egy blogban foglalta össze a hat kiutazó önkéntes, mely itt olvasható: http://senioractivator.blog.hu/
Meghívó !
December 9-én délután 5 órától egy nyilvános tapasztalat megosztásra is sor kerül, a Lövőház utcában található Európa Pontban, ahova szeretettel várjuk a program részletei iránt érdeklődőket.

Nincsenek megjegyzések: